TOFU S FENYKLEM
A LEDOVÝM SALÁTEM

Další letní osvěžující jídlo, tentokrát ve spojení fenyklu, ledovýho salátu a tofu. V tomhle jídle hraje prim fenykl, kterej je neskutečně jednoduchej na úpravu a jeho chuť je tak zajímavá, že každýmu jídlu dodá úplně novej rozměr. Ať už syrovej nebo vařenej, báječně pomáhá ke zlepšení trávení a v létě k ochlazení organismu zevnitř. Určitě ho vyzkoušej!

RECEPT

Ingredience (porce pro 2):

  • 1 bulva fenyklu (nakrájená na malý proužky)
  • 1 ledovej salát little gem/bok choy (nakrájenej na proužky)
  • 300 g pevnýho tofu (nakrájenej na kostičky)
  • 150 ml zeleninovýho vývaru/vody
  • 2 lžíce přepuštěnýho másla/olivovýho oleje
  • 1 lžíce citrónový šťávy
  • 2 lžíce jogurtu
  • 2 lžíce vody
  • 1 lžíce hnědýho cukru
  • 1 lžička mletýho fenyklu
  • 1 lžička mletýho koriandru
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • sůl

Postup:

  • V kastrůlku na střední teplotě si rozehřej máslo a přidej mletej koriandr s fenyklem a kurkumou. Po 1 minutě přidej nakrájenej fenykl a restuj další 3 minuty.
  • Po 3 minutách přidej nakrájený tofu, citrónovou šťávu a zalej vývarem. Směs přiveď k varu a vař přibližně 10-15 minut, dokud se tekutina nezredukuje.
  • Mezitím si v mističce smíchej jogurt, 2 lžíce vody a cukr.
  • Po 10 minutách vaření přidej nakrájenej salát, promíchej a ještě nech 3-5 minut povařit.
  • Pak přimíchej směs jogurtu, vody a cukru, promíchej a nech další 2-3 minuty projít varem.
  • Nakonec jídlo osol a podávej s vařenou bílou rýží basmati.

Dobrou chuť. 😉

Kreativec se srdcem dobrodruha, věčný optimista a idealista, který na sobě musí vše vyzkoušet a jde si svojí vlastní cestou...
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tvé osobní údaje použiji pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů