ŠPAGETY S HRÁŠKOVÝM PYRÉ

17.6. 2018Tomáš Stankovský713x0

Hrášková sezóna je tu!!! Čerstvý hrášek je společně se zelenými fazolkami nejjednodušeji stravitelná luštěnina. Obsahuje spousty bílkovin, vlákniny, vitamínů, minerálů, antioxidantů a také další zdraví prospěšné látky. Tak proč toho nevyužít? Hrášek skvěle zasytí a taky pomůže při zácpě! Úprava hrášku je naprosto jednoduchá, v podstatě žádná, takže to zvládne úplně každej a skvěle tím vyživíme svoje tělo. Pojďme na to!

Ingredience pro 2 osoby:

  • 120 g špaget v suchým stavu
  • 150 g vyloupanýho čerstvýho hrášku
  • 50 g najemno nakrájený cibule
  • 50 g strouhanýho parmezánu
  • 1 hrst nasekaný čerstvý petrželky
  • 2 lžíce olivovýho oleje
  • 1 lžíce bílýho vinnýho octa/citrónový šťávy
  • sůl a pepř na dochucení

Postup:

  • Ve velkým hrnci přiveďte k varu větší množství osolený vody. Když voda začne pořádně vřít, rozhoďte špagety, promíchejte a vařte je podle návodu (asi 10 minut).
  • Mezitím si v malým kastrůlku na střední teplotě rozehřejte lžíci oliváče, přidejte nakrájenou cibuli a nechte 2 minuty zpěnit. Po 2 minutách přidejte hrášek, vinný ocet, pepř a restujte ještě další 3 minuty.
  • Potom směs zalijte 300 ml vody z vařících se špaget a duste ještě 5 minut.
  • Po 5 minutách stáhněte směs z plotny, přidejte nasekanou petrželku a důkladně rozmixujte v jemný pyrééé. Pokud bude třeba, přidejte další vodu, ať je pyré poměrně řídký.
  • Zceďte uvařený těstoviny, vraťte je zpět do hrnce, přidejte lžíci oliváče, hráškový pyré a důkladně promíchejte.
  • Nakonec postupně přisypte 2/3 strouhanýho parmezánu a opět lehce promíchejte.
  • A je hotovo! Servírujte na talíř s dávkou čerstvý petrželky, zasypte zbytkem parmezánu a podle chuti opepřete, případně dosolte.

 

Ať chutná. 😉

Tomáš

Kreativec se srdcem dobrodruha, věčný optimista a idealista, který na sobě musí vše vyzkoušet a jde si svojí vlastní cestou...
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tvé osobní údaje použiji pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů