Palačinky s tvarohem a třešněmi

17.7. 2016Tomáš Stankovský2264x0

Palačinky jsou skvělou formou snídaně pro víkend nebo dny, kdy máme trochu více času na přípravu. Ale to rozhodně není důvod k jejich zatracení, protože samotný recept je naprosto banální. Existuje mnoho variant, ale dnes vyzkoušíme tento základní recept na palačinky s tvarohem a sezónním ovocem.

Ingredience na 2 porce:

Palačinky

  • 100 g hladké pšeničné mouky (ideálně špaldové)
  • 250 ml čerstvého mléka
  • 1 vejce
  • 1 špetka soli

Náplň

  • 400 g čerstvých třešní
  • 250 g tvarohu (1 vanička)
  • 50 g kvalitní hořké čokolády (obsahující 70 či více procent kakaa)
  • 2 hrsti mandlí
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 2 lžičky řepkového oleje nebo másla (ideálně přepuštěné)

Postup:

  • V misce smícháme mléko s vejcem, solí a za stálého míchání metličkou postupně přidáváme mouku. Vyšlehanou směs dáme na chvíli vychladit do ledničky.
  • Mezitím si nadrobno nasekáme mandle, čokoládu a vypeckujeme třešně.
  • Nasekanou čokoládu smícháme s tvarohem a skořicí.
  • Na středně vyšší teplotu si rozehřejeme kvalitní nepřilnavou pánev (ideálně s nízkým profilem) a lehce potřeme olejem nebo máslem.
  • Postupně smažíme všechny palačinky (cca 4) přibližně 1 minutu na každé straně.
  • Po usmažení palačinek ještě na stejné pánvi lehce opražíme nasekané mandle. Mezitím si na jednotlivé palačinky naneseme tvarohovou směs a vypeckované třešně.
  • Na závěr palačinky posypeme opraženými mandlemi.
  • Dobrou chuť.
Kreativec se srdcem dobrodruha, věčný optimista a idealista, který na sobě musí vše vyzkoušet a jde si svojí vlastní cestou...
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tvé osobní údaje použiji pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů