Mojito ovesná kaše

8.6. 2016Tomáš Stankovský2307x0

Snídaně. Nejdůležitější jídlo dne. Dělám si ji v podstatě každý den a v 90 % je to teplá obilná kaše. Proč? Protože je teplá, chutná, výživná, lehce stravitelná, rychle uvařená, nekonečně mnoha způsoby pozměnitelná, levná a podobně bych mohl pokračovat až do alelůja. Podle mě je nejlepší. A co teprve taková Mojito ovesná kaše. 🙂

Krátce k mému vaření

Nemám moc rád recepty. 🙂 Opravdu ne. Hlavně ty dlouhé a složité. Často vařím „z fleku“. Většinou se to povede, ale někdy také ne. No a co. Nicméně vždy platí: „Co si navařím, to si také sním!“ A občas to opravdu musím sníst sám, protože to nikdo jiný nechce pozřít.

Na vaření nejvíc miluji jeho, nebo možná moji, kreativitu a modularitu. Jak to myslím? Myslím to tak, že si můžu vytvořit různé kombinace chutí, na které mám zrovna náladu, a když se to povede, použiji podobnou kombinaci i v jiném jídle. Jen pozměním pár surovin. A to je přeci super. Tímto způsobem pak vzniká opravdu neomezené množství receptů včetně dnešní Mojito ovesné kaše.

Jak to? 😮

Protože Mojito všichni dobře známe. Dokonce si troufám říct, že nám skoro všem chutná. Proč tedy tuto skvělou osvěžující kombinaci máty, třtinového cukru a limetky nepoužít i někde jinde než pouze v drinku?

Nápad byl na světě => pojď mi Mojito ovesná kaše!

Recept je skutečně primitivní, až je mi trochu trapné ho zde publikovat. Na druhou stranu je Mojito kaše tak skvělá, že byste mi to určitě neodpustili. (A také jsem už potřeboval zveřejnit nějaký další  článek na blogu). Ale hlavně moc dobře vím, že co je pro jednoho jednoduché, může být pro druhého složité. Proto tu dnes máte tento recept. Pojďme s chutí do něj. 🙂

Recept – Mojito ovesná kaše

Ingredience (2 porce):

  • 2 hrnky ovesných vloček (cca 140 g)
  • 4 lžíce strouhaného kokosu
  • 4 hrnky vody (cca 600 ml)
  • 2 plné hrsti čerstvé máty
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 limetka
  • 2 lžičky marmelády na ozdobu a dochucení (doporučuji marmeládu z jahod, malin, borůvek či ostružin)
  • špetka soli

Postup:

  • Do kastrůlku na středním plamenu nasypeme ovesné vločky, strouhaný kokos a zalijeme 4 hrnky vroucí vody.
  • Přidáme třtinový cukr, špetku soli, pozvolna vaříme cca 10 minut a průběžné mícháme, aby se nám kaše zespodu nepřipálila. Dle potřeby přidáme hrnek vody.
  • Když už jsou vločky téměř rozvařené, přidáme nahrubo nasekanou mátu, šťávu z limetky a můžeme přidat i trochu limetkové kůry.
  • Kaši necháme ještě chvíli provařit (max 5 minut), abychom získali požadovanou konzistenci a chuť.
  • Hotovou kaši přendáme do misek, ozdobíme marmeládou a snítkou máty.

Tadá, Mojito ovesná kaše je hotová!

Jak jednoduché. Koukejte Mojito kaši vyzkoušet a dát mi vědět, jak Vám chutnala. Díky a zatím se mějte parádně. Zase někdy příště. 😉

 

Kreativec se srdcem dobrodruha, věčný optimista a idealista, který na sobě musí vše vyzkoušet a jde si svojí vlastní cestou...
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tvé osobní údaje použiji pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů