Míchaný tofu s cuketou a kuskusem. Skvělá osvěžující snídaňová alternativa k míchanejm vajíčkům. I když připravený jídlo je teplý, tak díky obsahu ochlazujících potravin je konečnej efekt na tělo opačnej. Proto je tohle jídlo v současnym vedru daleko příjemnější než klasický míchaný vajíčka. Zkus to a dej vědět. 😉
RECEPT
Ingredience (porce pro 2):
- 300 g tofu (nakrájený na malý kostičky)
- 1 malá cuketa (nakrájená na čtvrtkolečka)
- 150 g kuskusu v suchym stavu
- 1 lžíce přepuštěnýho másla nebo olivovýho oleje
- 1 lžička římskýho kmínu
- 1/4 lžičky mletý kurkumy
- 1 hrst nasekanýho čerstvýho koriandru
- 1 lžíce limetový šťávy
- sůl
Ozdoba (volitelný):
- 2 lžíce mungo klíčků nebo 2 lžíce bílýho jogurtu
Postup:
- Kuskus s kurkumou dáme do misky, promícháme a zalejeme stejnym objemem vařící vody. Necháme nabobtnat.
- Mezitim si do pánve s rozehřátym máslem na střední teplotě přidáme kmín a necháme 1-2 minuty rozvonět.
- Potom přidáme na čtvrtkolečka nakrájenou cuketu a restujeme dalších 5 minut.
- Po 5 minutách přidáme na jemný kostičky nakrájený tofu a restujeme dalších 5 minut.
- Nakonec vmícháme připravenej kuskus, osolíme, přidáme limetovou šťávu, koriandr, dobře promícháme a stáhneme z plotny.
- Servírujeme na talíři s čerstvými mungo výhonky nebo lžící bílýho jogurtu.
Ať chutná!
Tomáš 😉