Francouzský skořicový toast s jogurtem a borůvkami

31.7. 2016Tomáš Stankovský8504x0

Francouzský skořicový toast je naprosto geniální věc. Skvělá alternativa ke klasické topince nebo čistě namazanému chlebu. Díky tomu, že toast při přípravě obalujeme ve vajíčku, zvyšujeme jeho výživovou hodnotu. Jídlo je tak minimálně o jeden level výše. A oproti klasickému namazanému chlebu je toast skvělou formou teplé snídaně nebo svačiny. Pojďme na něj!

Ingredience na 2 porce:

Toasty

  • 4 krajíce kvalitního celozrnného (nejlépe kváskového) chleba
  • 2 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • 1 lžíce másla (ideálně přepuštěné)
  • 2 lžičky cukru (nerafinovaný řepný nebo třtinový)
  • 1/2 lžičky mleté skořice

Náplň

  • 150 g bílého jogurtu
  • 100 g čerstvých borůvek

Postup:

  • V misce, ve které budeme obalovat chleba, si smícháme vejce, mléko, cukr a skořici. Vše důkladně rozšleháme.
  • Ve vzniklé směsi obalíme krajíce chleba z obou stran.
  • Poté smažíme na nepřilnavé pánvi s trochou másla na středně vyšší teplotě.
  • Po usmažení všech krajíců chleba si případně ze zbylé vaječné směsi uděláme omeletu.
  • Podáváme s jogurtem a čerstvými borůvkami.
  • Dobrou chuť.

 

Kreativec se srdcem dobrodruha, věčný optimista a idealista, který na sobě musí vše vyzkoušet a jde si svojí vlastní cestou...
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tvé osobní údaje použiji pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů